Een Travellerspoint blog

Maandag 26 december

Naar onze eindbestemming Christchurch

sunny 21 °C

large_270__1160484.jpg

Let op de Kiwi die ze cadeau kreeg van onze medereizigers!

9:08u Chris verjaard vandaag. Jacky onze reisleider klopt aan en gooit bij het openen van de deur ballonnen de kamer in. Toch weer attent van de Nederlanders.
Na de middag zullen we aankomen ii Christchurch. We hebben tot morgen namiddag de tijd om de stad te bezoeken en ons mentaal voor te bereiden op de lange terugreis.

Bezoek aan Christchurch

We rijden eerst met ons busje door de Burkes Pass en dan langs de Mt Somers die Chris niet onopgemerkt liet voorbijgaan. Onderweg veel weideland, soms met veel koeien. Het moet in deze streek een droog klimaat zijn want overal zien we gigantische, automatisch aangedreven irrigatiesystemen. Ik zou wel wat meer willen weten over de watertoevoer. Waarschijnlijk wordt het water van uit de nabijgelegen Rakaia rivier via pijpleidingen naar de verschillende sproeisystemen gebracht.

40385298C6E0B236BF1DB3CD3A4EE863.jpg402FF76D927BE47968DE0D6CCDFBCF8D.jpg270__1160500.jpg_1160508.jpg_1160512.jpg270__1160520.jpg

Deze stad werd in 2011 getroffen door een zware aardbeving (meer dan 7 op de schaal van Richter). De balans: 85 doden, heel veel schade aan de gebouwen en aan de ondergrondse infrastructuur (rioleringen, waterleidingen elektriciteitsvoorzieningen). Op sommige plaatsen ligt de bodem nu meer dan 5m hoger. De stad is nog één grote bouwwerf. Bij de vele constructies in opbouw is duidelijk te zien dat moderne technieken aangewend worden om de gebouwen in de toekomst te vrijwaren van instortingsgevaar: stalen ruwbouw, scharnierpunten.
Weinig hoogbouw, erg Engels getint. Aan de winkels, de auto’s en de mensen te zien moet hier eveneens welvaart heersen. Toch kan ik me voorstellen dat bij de aardbeving van enkele weken geleden de inwoners van deze stad erg geschrokken zijn.
Voilà mijn laatste sigaar is opgerookt, onze laatste letters geschreven. Het was een mooie reis met, zoals altijd aangenaam gezelschap waarbij het cultuurverschil NL/B ons niet in de weg stond.
Vanavond nog een gezamenlijk etentje en dan naar huis: meer dan 30 u vliegplezier???

large_P1130967.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 12:06 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged christchurch

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

We wensen Chris een gelukkige verjaardag! Fijne laatste dagen in NZ, en een niet te vermoeiende terugreis. We hebben jullie verhaal dagelijks gevolgd, en kijken er naar uit er binnenkort nog veel meer over te horen.
Bedankt dat we een beetje mochten mee reizen. Lut en Jos

door lutenjos

Hey Lut en Jos, bedankt voor de gelukwensen. Het is eens wat anders te verjaren bij zomerse temperaturen. In NZ viert men kerst met een BBQ. Ondanks de vele kerstversieringen, vele hebben kerstmutsen op het hoofd en dragen verder T shirt en short, voelt het toch niet aan als kerst. Eens we terug thuis zijn zal de gezellige kerstsfeer pas komen. Groetjes Chris

door Jan Van Acker

Lieve zus, van harte een gelukkige verjaardag! Daar gaan we thuis op klinken, een dikke knuffel en veel groeten aan Jan. Liefs Sylvia en Guido XXX

door rexkoning

Sylvia, Guido, Bedankt voor de lieve wensen. Chris en Jan

door Jan Van Acker

Toch wel attent van de NZ-ders om ter ere van jouw verjaardag nog vlug een berg naar jouw te noemen he Chris!

door lutenjos

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint