Een Travellerspoint blog

Zondag 18 december

Met de boot naar het zuidelijk eiland

overcast 18 °C

In de voormiddag nogmaals een bezoek aan het "Te Papa" Museum, nog wat rondgewandeld in deze winderige stad.
De bootvaart naar Picton op het zuidelijke eiland duurde ongeveer 3u. Alhoewel er heel veel wind was verliep de bootreis zeer rustig, weinig deining, geen zeeziektes. Eens aan wal stond zoals altijd het busje klaar en reden we (2,5u) door de bergen naar het stadje Nelson. Alhoewel de aardbeving van enkele weken geleden zich vooral hier liet voelen, merken we daar niets van.
Spijtig genoeg ben ik mijn netadapter in het vorige hotel vergeten. De batterij van mijn tablet is bijna leeg. Ik weet niet of ik de volgende dagen nog zal kunnen internetten.

Wellington Noordereiland naar Picton - Nelson Zuidereiland. 's Morgens gewandeld door de havenstad. Veel koffieshops kleding en schoenwinkels. We hebben een klein winkeltje ontdekt waar een "oud" Aziatisch mannetje Merino wollen breigoed verkocht. Ik heb er een mooie zwarte pull in Nieuw-Zeelandse Merinoswol gekocht. Het zijn hier "kerstsolden" en iedereen is op de been om kerstcadeautjes te kopen. Daarna nog een keer een bezoekje gebracht aan het prachtige Nationale Te Papa museum. Het gebouw en de tentoonstellingen over oa. de Maori cultuur zijn werkelijk prachtig. De vulkaanuitbarstingen en de daarbij horende aardbevingen werd ook mooi voorgesteld. De tentoonstelling over de 1ste wereldoorlog was indrukwekkend. Tijdens die 1ste wereldoorlog hebben er veel Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten gevochten, vooral tegen de Turken, er zijn een massa soldaten gesneuveld. Het bezoek aan het museum is gratis. Er wordt heel veel rond kinderen en zelfs baby's gedaan in het museum. Dat hadden we ook al opgemerkt in het museum in Canberra dan staan er tientalle kinderkoetsen in de hall van het museum. Één uur en tijd om naar de haven te rijden om de overzetboot naar het Zuidereiland te nemen. De kortste afstand tussen de twee eilanden is 19 km maar de ferry vaart een traject van 92 km. Eerst vaart de boot uitgebreid langs de stad Wellington om daarna de oversteek te maken waarna hij een uur lang door de mooiste baaien vaart.

De aardbeving van enkele weken geleden
Was ernstig, onze gids in het "Te Papa" museum vertelde dat het 2 minuten geduurd heeft en dat hij zich met doodsangst al die tijd heeft vastgeklampt aan een steunpaal in zijn huis. Verschillende wegen en spoorlijnen zijn voor lange tijd buiten gebruik omdat de herstellingswerken lang zullen duren.

Geplaatst door Jan Van Acker 1:22 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged nelson

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ik wou dat ik er bij was ...

door lutenjos

Weeral boeiende en prachtige verhalen !!!!
Tijdens het lezen zat ik te bedenken hoe het er gesteld zou zijn na de aardbevingen van een paar weken geleden....maar ook daar werd een antwoord op gegeven :-)
Prachtige foto's, vooral die vanuit de Cesna, indrukwekkend !!!!Mooie plaatsnamen ook, bijna zoals in sprookjesboeken.
En....was ook onder de indruk van de foto van de aboriginal kunst, héél mooi!
Geniet nog van jullie verdere reis op het Zuidereiland en stuur nog maar veel verslagen, tenminste als jullie niet zonder batterij vallen.
Groetjes, Nadine

door Nadine Rogmans

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint