Een Travellerspoint blog

Maandag 19 december

Abel Tasman National Park

sunny 19 °C

large_P1160154.jpg
Deze ochtend om 8:00 met het busje naar het Tasman National Park. Een speed boat zet ons af op één van de mooie baaien van waar we te voet een 10 km langs de kust te voet terugkeren. Op de boot was het bitter koud vanwege de hevige wind.
Het weer was tijdens de voettocht uitstekend: blauwe hemel, frisse wind. Na een uurtje op het strand in de zon heeft de boot ons weer opgepikt.

Abel Tasman National park ligt in het noorden van het Zuidereiland en is het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Het druk bezochte park is bekend vanwege de Abel Tasman wandelpad langs de kust. De Abel Tasman Coastal Track. Het is een 51 km lange tocht die men in drie of vijf dagen doet. Wij hebben daarvan 10km gelopen. Het getijden verschil in de Tasman Zee bedraagd 6 meter. Deze streek is een welvarend tuinbouw gebied. Vele wijn, kiwi, appel en kersenboomgaarden. Ook teelt men hier veel hop. Het Nieuw-Zeelandse bier is kruidig en valt bij ons erg in de smaak alhoewel we ook al zeer genoten hebben van de heerlijke Nieuw-Zeelandse wijn.
Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park

P1130695

P1130695

Geplaatst door Jan Van Acker 16:00 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged park national tasman abel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat een mooie kleuren! Ik hou van dat hemels appelgroenzeeblauw 😄

door lutenjos

Hey Lut wij zeggen appelblauwzeegroen In ieder geval is het idd hemels om naar te kijken. Op de Tasman Coastel Track liggen veel van deze strandjes. Op een ervan is een boot ons komen oppikken na onze 12 km lange voettocht.

door Jan Van Acker

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint