Een Travellerspoint blog

Dinsdag 20 december

Nelson - Greymouth (De Westkust van het Z eiland NZ)

sunny 19 °C

large_P1130817b.jpg
We verlaten Nelson. Met ons busje doen we vandaag de ganse dag aan sight seeing richting Greymouth.
De weg nr 6 is nu de alternatief voor de kustweg nr 1 (die veel vlakker is). Daardoor veel vrachtwagens op deze smalle maar goed verzorgde weg door het berglandschap. We volgen de Buller rivier. In de winter valt hier veel sneeuw, dat wordt een probeem voor het verkeer.
Aanvankelijk dacht men dat weg nr 1 wel hersteld zou zijn na 6 maanden; De schade veroorzaakt door de recente aardbeving is echter van die aard dat ze minstens een jaar zullen nodig hebben.
Het bekende toeristische havenplaatsje op de nr 1 “Kaikoura” werd erg getroffen en zal waarschijnlijk nog jaren lijden onder de opgelopen schade: alle boten in de haven liggen nu op het droge omdat de bodem 2 tot 3m omhoog gerezen is.
Veel foto's gemaakt onderweg, moeilijk om ze te tonen, ons net-adapter-probleem is wel opgelost maar de WiFi kwaliteit is in de laatste hotels waar we verbleven ondermaats.
We zitten nu te eten in "The Ale House" in Greymouth, vroeger een brouwerij, nu omgebouwd tot restaurant. Weer smikkel Smakkel: Schapenschouder met verschillende soorten patatjes, groentjes, veel saus. We kiezen telkens voor de helft van de normale portie. Je kan echt niet geloven welke hoeveelheden de locals hier binnenspelen.
Restaurant Ale House in Greymouth NZ

Restaurant Ale House in Greymouth NZ

90_IMG_0063.jpgRestaurant Ale House in Greymouth NZ

Restaurant Ale House in Greymouth NZ


Binnen een half uurtje terug op onze kamer waar een fles New Zealandse rode wijn wacht. Dat met mijn dagelijks sigaartje behoort tot het dagelijks ritueel.
Ik wist niet dat NZ zo'n belangrijk wijnland is. vooral in het noorden van het eiland (ik bedoel het Noorden van het Zuidelijk eiland waar we nu zijn)hebben we uitgestrekte wijngaarde gezien. Niet tegen hellingen zoals in Frankrijk maar op het platte land.

Geplaatst door Jan Van Acker 23:38 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged greymouth

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

En genieten dat'm'doet! Ziet er lekker uit, en mooi restaurant.
Jullie berichten lezen enthousiater naarmate jullie reis vordert.

door lutenjos

de helft van een normale portie is dat dan een kindermenu? ;-)

door ellierim

Neen het was geen kinder menu. Het zijn hier grote eters wij krijgen een normale portie nauwelijks op. Op ons bord ligt een schaapschouder, bij een normale portie krijg je er zo'n twee. Maar het was supperlekker en heel zacht vlees. Als groenten witte (zoete) en oranje wortelen boontjes en zoete aardappel daarbij nog een grote schep aardappelpuree en veel vleessaus.

door Jan Van Acker

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint