Een Travellerspoint blog

Woensdag 21 december

Hokitika - Franz Jozef Glacier - Fox Glacier

overcast 16 °C

Busje vertekt om 8:10. Grijs weer, fris.
In Hokitika, alweer een klein stadje met vergane glorie (Goldrush) bezoeken we een Jade atelier. Jade of groensteen komt hier veelvuldig voor en werd door de Maorie veel gebruikt als onderdeel van hun wapens, werktuigen en sierraden.
Interessant was eveneens ons bezoek aan een prive dierentuintje waar we voor het eerst echte Kiwi's konden zien. Kiwi's hebben een lange, gebogen snavel met een gevoelige punt waarin ook de neusgaten liggen. Ze hebben vier tenen per voet (meer dus dan andere loopvogels) en hun vleugels zijn zo klein dat ze onder het haarachtige verenkleed niet te zien zijn. In verhouding met hun lichaam leggen kiwi's de zwaarste eieren van alle vogels. De kiwi's komen uitsluitend in Nieuw-Zeeland voor. Overigens is de vogel niet genoemd naar de overbekende vrucht: het is andersom gegaan. De vogel (genoemd naar de roep van het mannetje) was al de nationale vogel van Nieuw-Zeeland. Vanwege de gelijkenis met de vogel werd de toen nog Chinese kruisbes genaamde vrucht door de Nieuw-Zeelanders omgedoopt tot kiwi. De Kiwi is symbool dier van NZ, ze kunnen niet vliegen en leven in het donker. Kiwi's vormen een erg bedreigde diersoort, je zal ze hier in het wild weinig of niet tegenkomen. Een mooi dier vind ik het niet.
Om 14:30u komen we aan op onze slaapplaats bij de Fox Glacier. Het weer is te slecht om een of andere excursie te doen. Nu dus eens lekker
relaxen.
P1130808.jpg
Pancakes new zealand

Pancakes new zealand

Pancakes new zealand

Pancakes new zealand


large_P1130735.jpg
Dit is geen Kiwi, een Kiwi heeft een veel langere snavel

Geplaatst door Jan Van Acker 17:32 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged glacier franz jozef

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint