Een Travellerspoint blog

Donderdag 22 december

Fox Glacier - Lake Matheson

rain 14 °C

Lut leerde ons enkele jaren geleden whatsapp gebruiken. We zijn nooit frequente gebruikers geweest maar op vakanties zoals deze maken we er vaak gebruik omdat er in onze reisgroep een gezamenlijke app in gebruik is waarop we onderling foto’s en berichtjes doorsturen. Regelmatig sturen we dan ook een foto naar Koen, Lut, Bert en Dries van wie we het adres hebben.
Deze ochtend voor ons ontbijt stuurden we een Whatsapp berichtje naar Dries omdat we wisten dat rond die tijd Raf bij ons thuis onze andere kinderen had uitgenodigd voor een feestje. We kregen dadelijk antwoord maar deze keer was het geen bericht maar een rechtstreekse chat vanuit onze eigen huiskamer. Echt een verrassing om rechtstreeks je feestende kinderen (+S&G) te kunnen zien en spreken aan de andere kant van deze aardkloot. Chris kreeg er de tranen van in haar ogen (Raf met de duimen omhoog)
Onder leiding van een gids bezochten we de Fox Glacier, we zijn met ons drieën gans alleen. De weersomstandigheden zijn van die aard dat er geen helikoptervluchten of onbegeleide bezoeken mogelijk zijn. Vandaar de rust en stilte in de vallei (onze gids beschreef de hinderlijke geluidsoverlast die de helikopters hier de Gods ganse dag veroorzaken)
We hebben de laatste jaren verschillende gletsjers gezien, allemaal verschillen ze. Opmerkelijk bij New Zealandse gletsjers is hun omgeving: het regenwoud. De besneeuwde bergen Mt Cook, Mt Tasman, Mt Franz Jozef reizen op uit het groen. Door dat de hemel betrokken is kunnen we dit niet echt goed zien.
Deze namiddag een wandeling rond het Lake Matheson. Als Het windstil is zie je in het water de weerspiegeling van de Mt Cook. Maar dan moet je geluk hebben want het waait en regent hier aan de W kust 300 van de 365dagen.
Het is nu 17:41 en de zon komt tevoorschijn samen met het geluid van helikopters. Vanavond om 22:00u zullen we op de afspraak zijn om in het regenwoud de glimwormpjes te ontdekken.
large__1160198.jpglarge__1160181.jpglarge__1160216.jpg
large__1160249.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 20:46 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged lake glacier fox matheson

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint