Een Travellerspoint blog

Zaterdag 24 december Kerstavond

Queenstown

23:00u Ik rook buiten mijn dagelijks sigaartje “DeSinjoor, formaat Corona met Brasil blad” Een glas goede rode wijn van de streek binnen handbereik. Heldere hemel, nogal wat wind, 15 °C. Ik probeer het Zuiderkruis te vinden maar dat lukt niet, kandidaten genoeg nochtans, maar geen enkele kruisfiguur bevat onderaan een heldere ster. In het (vermoedelijke) Westen zie ik een opvallend heldere ster net boven het silhouet van de bergketen, ik wou dat ik wist welke ster dat is.
Het is kerstavond. In een Japans restaurant hebben we samen met enkele reisgezellen lekker lamsvlees gegeten (De buschaufeur vertelde onderweg dat er in NZ 30M schapen zijn) .
De kerst attributen zijn overal wel aanwezig maar voor ons is de kerstsfeer er niet in te krijgen. De kalkoen, de koude, de gezellige sfeer binnen in huis zit er niet in.
Vandaag met bus en boot, het volgens ons mooiste stuk van NZ doorkruist, in totaal 750 km afgelegd: Queenstown - Route Nr6 - Lumsden – TeAnau – Lake Anau – Milford Sound – met de boot door de fjord tot aan de Tasman Zee en terug. De laatste 20 km reden we tussen steile rotswanden van 1000m. Door de veelvuldige lawines in de winter is dit kwa onderhoud het duurste stuk autoweg in NZ.
Milford Sound

Milford Sound

Milford Sound

Milford Sound

Milford Sound

Milford Sound

Mackay Creek

Mackay Creek

Geplaatst door Jan Van Acker 16:00 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged queenstown

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint