Een Travellerspoint blog

Zondag 25 december Kerstmis

Queenstown - Tekapo

overcast 20 °C

Queenstown zal het meest zuidelijk punt zijn dat we in NZ bezocht hebben. Vandaag voert ons busje ons via route nr 8 (Lindis Pas) terug naar het Noorden. In de loop van de namiddag zijn we opnieuw in de omgeving vn de Mt Cook, maar nu aan de andere kant. We maken een korte wandeling aan het gletsjer meer Pukaki (om daar te komen slagen we links af en nemen route 80). Op het einde van route 80 komen we op het werkterrein van legendarische bergbeklimmer Sir Hilary (Mt Cook= voorbereiding Mt. Everest)
We verblijven vandaag in een klein dorpje met de gelijkaardige naam als het meer waar aan het gelegen is "Tekapo". Aan de horizon zien we zelfs hier nog het hooggebergte met de Mt Cook.

large__1160430.jpglarge__1160462.jpglarge__1160469.jpg

Mijn beide handen zijn fel opgezwollen, heb ook veel last van jeuk. Ik ben niet de enige. We zij het slachtoffer van een typische NZ plaag: de zandvlieg.

"NZ staat niet bekend om zijn levensgevaarlijke dieren? Er huizen geen giftige slangen, bloeddorstige hooien, akelige spinnen of kwellende kwallen, beesten waarvan buurland Australië patent op heeft. Het dierenrijk is hier een ogenschijnlijk vredig samenleven van sympathieke vogels en wat poezelige zoogdieren. Zelfs honden zijn vriendelijk? Fietsers hoeven niet bang te zijn dat een woest blaffende viervoeter te tanden probeert te zetten in de appetijtelijke kuiten van de berijder van een rijwiel (daar kunnen we van meespreken).
Er is één uitzondering op deze vredige idylle: de zandvlieg. Het insect is kleiner dan de kleinste mug, maar agressiever Dan de meest woeste wesp. de zandvlieg heeft wat uiterlijk en vlieggedrag betreft iets weg van de Hollandse fruitvlieg. Zolang je in beweging blijft, is er niets aan de hand. De beesten zijn eigenlijk ontzettend sloom en kunnen een wandelaar niet eens bijhouden. Maar o wee als je stil staat op de verkeerde plaats
"

Het dorpje Tekapo, waar we nu verblijven, ligt langs een dood lopende zijweg van de route nr 8. Slechts één straat met en paar winkeltjes en vele kleine, meestal Oosterse restaurantjes. Dit lelijke dorp staat in fel contrast met het betoverde landschap. We zien enkel Chinese toeristen op deze kerstdag.
De aan de gang zijnde bouwwerken in dit dorp zouden het begin zijn van een belangrijke vastgoed investering. Het zou mij niet verwonderen dat binnen enkele jaren dit dorp omgetoverd is tot een toeristische trekpleister.
We vieren Kerstmis door met zen allen te gaan eten in het enige restaurant waar we konden reserveren “Thai” Het eten was lekker maar de kerstsfeer zit er toch niet in.
Op een heuvel in de buurt staat een naar het schijnt bekend sterren observatorium. De omstandigheden zouden hier optimaal zijn. Misschien ga ik deze nacht nogmaals op zoek naar het Zuiderkruis want de hemel is helder.

Geplaatst door Jan Van Acker 21:11 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged tekapo

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Dag Jan en Chris,

Zonder meer prachtig!
Hier is het Kerstdag, ginderonder ook, maar in totaal andere omstandigheden. Moet ook eens kunnen.
Vandaar onze warme (letterlijk en figuurlijk) kerstgroeten voor een vrolijk kerstfeest, wat het ook moge zijn met lamsvlees met veel saus. Overigens ook een gelukkig nieuwjaar, normaliter zijn jullie nog voor volgend jaar terug als ik me goed herinner. Tot dan en geniet volop van jullie prachtige reis, hier op het noordelijk halfrond is het veelal kommer en kwel.
Greta en Ray.

door Kamiel

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint