Een Travellerspoint blog

Donderdag 8 december

Beechworth (Victoria) - Cooma (New South Wales) 290 Km

rain 20 °C

Overnacht in goed motel te Beechworth. s'avonds bij een paar lekkere glaasjes plaatselijke rode wijn genoten van mijn dagelijks sigaartje.
Beechworth is een authentiek "goldrush" stadje met een uitstekende bakker.
_1150578.jpg_1150584.jpg
_1150577.jpg_1150587.jpg

Yackandadah,Tangabalanga zijn andere gold towns met klinkende namen die we vandaag gepasseerd zijn, de goldrush begon hier in de jaren 1880
Grens Victoria – New South Wales (Grens = WP 021)
large__1150593.jpg
large__1150592.jpg
large__1150590.jpg

Foto's hier boven:
We vervolgen onze weg met het busje door het Kosciuszko Nat.Park.

We zijn de grens Victoria - New South Wales overgestoken en klimmen via de Debat Horse Path naar het skidorpje Thredbo. 1600m enkele skiliften, uitgebreid mountainbike parcours.
Onze wandeling tot sneeuwhoogte, samen met reisgezel Wim werd een natte bedoening. Druipnat vervolgden we in het busje onze reis naar de eindbestemming van de dag Cooma.
large_P1130256.jpg

Onze gids raadt ons af om een plasje te doen in de natuur omwille van de “brown snake” die alom tegenwoordig is. We zijn te ver verwijderd van medische hulp om een beet te overleven. (Een beet maakt je bloed binnen de minuut zo dik dat je hart het begeeft)

Chris
De seizoenen in Down Under zijn tegengesteld aan die in Europa. Is het vrieskoud in België en er ligtz misschien wat sneeuw, dan is het heel gezellig kerstmis vieren. Daar zijn ze hier een beetje jaloers op. In Australië zijn de straten vanaf begin december reeds versierd met het vertrouwde kerstversiering en in etalages is de "Kerstman" ook duidelijk aanwezig. Toch kan je bij temperaturen rond de 30gr moeilijk spreken van een kerstgevoel. Daar hebben ze hier in Australië iets opgebonden. Ergens in juli, als het in Australië vriest en bar koud is en iedereen rond de open haard zit, viert men Kerstmis. In de restaurants worden avond na avond hele kalkoenen gebraden. Op de tafels liggen er kerstservetten en worden er rond de versierde kerstboom kerstliederen gezongen. Niet iedereen viert Kerstmis in juli natuurlijk. Maar het is wel een nieuwe rage. De meeste Australiërs gaan gewoon op 25 december naar het strand met een blikje bier lekker bbq-en.

Geplaatst door Jan Van Acker 2:54 Gearchiveerd in Australië Tagged - cooma beechworth Reacties (0)

Woensdag 7 december

Melbourne

sunny 24 °C

Melbourne 5M inwoners, dat is meer dan de hoofdstad Sydney. Nieuwe moderne stad. Blauwe hemel, de glazen naaldgebouwen schitteren in de zon. Voor 35A$ mogen we met de lift tot op de bovenste verdieping van de Eureka building (300m hoog).
large__1150569.jpg
large__1150554.jpg
large__1150541.jpg
large__1150522.jpg
large__1150518.jpg

Na de middag opnieuw ons slaapbusje in voor een volgende 300 km Noordwaarts naar het “goldrush”stadje Beechworth.
Aan 100km/h op de M31 tussen de mammoet vrachtwagens. Opvallend zijn de stalen kabels langs de weg die onze vangrails vervangen. Vraag mij af welk systeem het meeste levens redt.
Langs de C522 door mooie wijngaarden (San Miranda, Brown Brother) richting Beachworth.
In Everton (WP18) wordt het landschap heuvelachtig.
Morgen komen we in de Alpine region
Ned Kelly: Soort Robin Hood held/gangster die in deze streek opereerde en op 25 jarige leeftijd in Melbourne opgehangen.

Chris
De koffie in Australië is van superieure kwaliteit. Onder invloed van Italiaanse migranten heeft zich vooral in de grote steden een sublieme koffiecultuur ontwikkeld. De Australische eetcultuur. Onder invloed van de migranten uit alle hoeken van de wereld kan je hier werkelijk alles eten. In elke stad die we aangedaan hebben, en in heel Australië trouwens, heb je een diverse keuze aan restaurantjes. Dinsdag in Melbourne hebben we noedels en rijstschotel gegeten in een chinees restaurant. Vandaag in Beechworth, Tandoori van kip, in een Indisch. Ook de Italiaanse keuken met pasta's en pizza's zijn hier rijkelijk vertegenwoordigd.

Geplaatst door Jan Van Acker 2:22 Gearchiveerd in Australië Tagged melbourne Reacties (2)

Dinsdag 6 december

The Great Ocean Road

semi-overcast 19 °C

350 km lans de Australische zuidkust. De erosie heeft in het zachte gesteente talrijke eilandjes gevormd: de twaalf apostelen, Londen Bridge...
De namen die aan de kustlijnen gegeven werden (Ship Wreck Coast, Surf Coast) zeggen genoeg.
De gemiddelde leeftijd van onze groep reizigers schat ik op 60 jaar. Het is dan ook niet te verwonderen dat onze reisleidster chauffeur zich een beetje ergerde en ons tot de orde riep: Please gents this is not the time for a nap, enjoy de scenery!

De Scenery van de dag was ook wel de moeite:

Chris
De Great Ocean Road is een werkgelegenheidsproject uit het begin van de vorige eeuw. Veel soldaten kwamen begin jaren 20 terug van de verschrikkelijke Eerste Wereldoorlog waarin Australië een grote rol heeft gespeeld. Om de terugkerende soldaten aan het werk te houden werd besloten om langs de kust een 250 km lange weg naar de stad Warrnambool aan te leggen. De reeds bestaande weg liep meer door het binnenland over vulkaanplateaus en zoutmeren. Het idee van de Great Ocean Road was om een toeristische weg aan te leggen die de oceaan binnen het gezichtsveld houdt. In 1932 was de weg klaar. Het project is opgedragen aan alle slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
London Arch.
Een van de prachtige rotsformaties langs de kust op de Great Ocean Road is de London Arch. Tot 1990 heette de London Arch de London Bridge en had 2 bogen die de rotsformatie met het vasteland verbond. Iedereen kon er vrolijk op wandelen. In januari 1990 echter stortte zonder enig waarschuwing of voorteken een van de bogen in. Er waren gelukkig geen slachtoffers, maar wel twee mensen die vastzaten op het nieuwe gevormde eiland. De redding van de 2 toeristen kreeg veel mediabelangstelling en was groot nieuws. De twee geredden maakten zich snel uit de voeten. Ze waren er voor een geheime liefdesafspraak. Geluk bij een ongeluk.

large__1150479.jpg
large__1150487.jpg
large__1150499.jpg
large_P1130124.jpg
large_P1130134.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 3:52 Gearchiveerd in Australië Tagged ocean great road Reacties (1)

Maandag 5 december

Horsham to Warnnambool

semi-overcast 18 °C

The Crampians

The Crampians

uyiu
Port Fairly<br />[img=http://photos.travellerspoint.com/563547/large__1150460.jpg

Port Fairly
[img=http://photos.travellerspoint.com/563547/large__1150460.jpg


Bovenstaande foto's geven een impressie van de afgelopen dag. In tegenstelling met gisteren was de natuur vandaag groen en bergachtig, we hebben ook heel wat wilde dieren gezien; kangoeroes, koala's, Emoes.
Heel opmerkelijk : enkele jaren geleden maakten we in Maleisie een slapeloze nacht mee. De oorzaak: trompetgeluiden in de nacht, bleken brullende kikkers te zijn geweest. Vandaag overdag een gelijkaardig natuurfenomeen: hels gesnerp zoals van krekels maar dan veel intenser, echt oorverdovend. Blijken Cicaden te zijn. Merkwaardig is dat deze diertjes elke ochtend op hetzelfde moment dit hels lawaai beginnen te produceren en er s'avonds te samen, telkens op het zelfde, uur mee ophouden.
Deze avond
Lekker vis gegeten en daarna samen met mijn rookmaatje Maria een lekker sigaartje gerookt, buiten in de koelte.

Chris:
large_P1130093.jpg
large_P1130062.jpg

Chris
Warrnambool Maandag 5/12
Om 7u45 werden we verwacht gepakt en gezakt aan het busje. Het wordt een dag met vele stops en vele stap trektocht(tjes). Vanaf het vlakke Australië rond Adelaide trekken we de bergen in. De hoogste berg in Australië is een slordige 2200 m. Het verschil met de vegetatie van de bergen in Australië en bv. de Alpen is dat er hier geen sparren of dennen maar ontelbare eucalyptusbomen staan. De typische dennengeur zoals wij die kennen in Europa is hier de zoeterige eucalyptus geur. Vandaag hebben we ook echte kangoeroes kunnen zien in hun eigen habitat. Het oorverdovend doordringend getjilp van de cicaden klinkt nog na in mijn oren. De cicades hebben we maar op een plaats gehoord. Vreemd. Het getjilp begint plots bij zonsopgang en eindigt ook plots bij zonsondergang. Ook koala's liggend in een eucalyptusboom en rondscharrelde Emoes hebben we kunnen bewonderen. Deze avond nogmaals kunnen ervaren dat de Australische keuken mij zo niet ligt. Jan daarentegen heeft met veel smaak genoten van de gegrilde vis overladen met een dikke avocado saus. Daarbij een gemengde sla met veel vinaigrette en donkerbruin gebakken frieten. Het wit wijntje erbij heeft mij heerlijk gesmaakt.

Geplaatst door Jan Van Acker 3:17 Gearchiveerd in Australië Tagged grampians Reacties (1)

Zondag 4 december

Jacob's Creek vinegard, Horsham

overcast 23 °C

Australische wijngaarden
Overtrokken, grijs Belgisch weer temp. 24 °C
Na een slapeloze nacht (lawaai uitgangsbuurt waar we midden inzitten, aanpalende hotelkamer met luidruchtige jongeren, gestoord slaapritme) vertrekken we met ons busje voor een rit van 700 km. Eerst in noordelijke richting door de Barossa vallei met zijn uitgestrekte wijnvelden. Mooi bergachtig landschap. We bezoeken een wijnproeverij van “Jacob’s Creek” lekkere wijnen maar met een prijskaarje tussen €20 - €60.
We vervolgen onze weg nu oostwaards richting Horsham. Geel goud gekeurd glooiend landschap, veel tarwe en schapen. Op verschillende plaatsen werd in vorige eeuw goud gevonden?
Wijnproeverij

Wijnproeverij


Jacob's Creek vinegard

Jacob's Creek vinegard


Landschap in de omgeving van de A8 South Australia

Landschap in de omgeving van de A8 South Australia


Chris
Gisteravond weer rookterrasje opgezocht en alweer de spontaniteit van de Australiërs mogen ervaren. Deze keer een praatje gemaakt met een geoloog uit het noorden van Australië die een werkopdracht heeft in Adelaide. Aan ons tafeltje kwam een jonge vrouw aanschuiven en mengde zich vlot in het gesprek. Wat bleek, Sophie was een Gentse en was met een vakantie-werk visum voor 1 jaar in Au. Ze had er al 10 maanden opzitten en vertelde dat ze een aanvraag heeft gedaan voor een definitief verblijfsvisum. Zij is chefkok en omdat dat een knelpuntberoep is (ook in Australië) maakt ze volgens haar veel kas. We wensen haar veel succes.
Omdat de wijn van de proeverij bij Jacob's Creek wel heel lekker (werkelijk topwijnen) maar boven ons budget lag ben ik deze avond op zoek gegaan naar een betaalbaar flesje. In Horsham waar we logeren is een grote supermarkt dus ik dacht daar wel mijn goesting te vinden. Maar helaas in de supermarkten in Australië is geen druppel alcohol te koop. Enkel in speciale "drankwinkels kan je bier, wijn en geestrijke dranken kopen. Vermits het zondag is was deze gesloten. Wat ik wel gevonden heb in de supermarkt is alcoholvrije wijn o.a. Chardonnay , Shiraz en schuimwijn maar daar heb ik mij toch niet aan gewaagd. Morgen proberen we weer!

Geplaatst door Jan Van Acker 1:33 Gearchiveerd in Australië Tagged australie zuid wijngaarden Reacties (2)

(Berichten 21 - 25 uit 29) « Pagina 1 2 3 4 [5] 6 »