Een Travellerspoint blog

Vrijdag 2 dec

Adelaide

Chris
Adelaide vrijdag 2/12
Aankomst in een, volgens de reisgids, rustige en gemoedelijke stad! Was het even schrikken toen we een avondwandeling gingen maken. Het hotel ligt midden in een uitgaansbuurt. Heel veel clubs en bars. In de vele nachtwinkels is geen bier, wijn of andere alcohol te krijgen. Waarschijnlijk zijn er alcohol en drugsproblemen. Heel veel politie zelfs te paard die controle doen. Uiteindelijk toch een café met terras gevonden. Jan zeer tevreden met zijn pintje en zijn sigaar. Waar we echt van schrokken? De wel heel schaars geklede jonge meisjes. Positief: die jonge mensen waar we dan tussen zaten en wij voor hen toch een redelijk groot "grootouder gehalte" hadden, maakten spontaan een praatje. De aanleiding van de conversaties was dat de meeste geen vuur bij zich hadden om hun sigaret aan te steken en een vuurtje vroegen aan Jan. Maar toch! We waren zeer positief verrast. In dit geval heeft roken dan toch een positieve kant.

Geplaatst door Jan Van Acker 2:46 Gearchiveerd in Australië Tagged adelaide Reacties (0)

Zaterdag 3 december

Adelaide

sunny 26 °C

Altijd een verrassing om wakker te worden in een stad die je bij aankomst in het donker hebt gezien. Vol op zon en warm. Adelaide 1M inwoners, veel parken, mooie gebouwen.

Chris
Adelaide zaterdag 3/12
Heel lang geslapen! Geen wekker gezet en zijn om 13u30 wakker geworden. Zijn de stad gaan verkennen. Heel veel kerken van allerlei religies. Men noemt Adelaide niet voor niets - city of churches. Aan de rivier "Tonnes lake" liggen de voornaamste gebouwen en de universiteit. We hebben een rondvaart gemaakt. Op de Tonnes voor het eerst in de vrije natuur een pelikaan gezien. Hij zwom tussen een aantal zwarte zwanen wat ook wel speciaal was. Het is wel even wennen aan de temperatuur 26 gr. En zon. Ook de munteenheid is even wennen. 1 euro is 0,70 Australische dollar. Volgens onze eerste bevinding is alles hier even duur of iets duurder dan in België.

Geplaatst door Jan Van Acker 1:41 Gearchiveerd in Australië Tagged adelaide Reacties (0)

De reis donderdag 1 december 2016

Antwerpen Schiphol Dubai

sunny 26 °C

2016 15:40u Belgische tijd. Vlucht naar Dubai met “Emirats” . Nu ter hoogte van Praag /Wenen. Dubbel dek Air Bus, veel plaats, meest comfortabele vlucht ooit (wat een verschil met de low cost vlucht, vorig jaar naar B.A. Argentinie.) Echt een grote opluchting voor Chris, onze huisarts had haar vorige week nog afgeraden deze reis te ondernemen na een MR scan die aanleiding gaf tot een alarmerende diagnose (Chris zal niet meer joggen, racefietsen). Samengevat: steeds erger wordende klachten / pijn aan de onderste ruggenwervels.
16:00u in Dubai is het al 19:00u we zijn net de nacht/dag lijn overschreden en zijn bijna in Turkije. Aankomst in Dubai verwacht rond 23:40u plaatselijke tijd.
20:06u = 23:06 plaatselijke tijd, piloot zet de landing en meldt dat de temperatuur in Dubai 26 °C bedraagt.

Luchthaven Dubai
_1150363

_1150363


Vrijdag
De vlucht naar Adelaide was heel wat minder komfortabel. Slapen viel nogal mee. Chris heeft heel wat pijnstillers genomen om het te kunnen uithouden.
Vrijdagavond 02 december Adelaide in typisch “Djoser” middenklasse hotel. Venster kan niet open, nogal wat straatgeluid. We logeren dan ook midden in de uitgangswijk.
Onze eerste stappen in deze stad zijn op zijn minst gezegd origineel : donker, druk uitgangsleven, veel politie, overal uitgaande jeugd met opvallend schaars geklede hippe jonge meisjes die op het eerste zicht bedelen om aandacht bij de slonzig uitziende jonge gasten. Het uitgangsleven speelt zich zowel binnen als buiten af. Gevolg gevend aan mijn drang om buiten een sigaartje te roken nemen we buiten plaats , te midden van de luidruchtige jeugd. Als “bejaarde” voel je dan wel wat schroom maar dat was vlug vergeten. Deze mensen kennen geen schroom en beginnen onmiddellijk te vragen en te vertellen.
Dood moe kropen we in bed om 01:30. Zaterdag 03 december werden we wakker om 12:30. Volle zon 27 °C.

Chris
Aartselaar - Antwerpen - Schiphol Amsterdam - Dubai - Adelaide donderdag 1/12 om 10u30.
Alles verloopt zoals gepland. Raf brengt ons naar het Centraal Station. Na een uurtje sporen zijn we in Schiphol. Inchecken en wachten. We vliegen met een Airbus 800 dubbeldekker. Er was plaats genoeg. Veel beenruimte en ook veel lege stoelen. Nog nooit zo comfortabel gevlogen. In Dubai overgestapt in een Boeing 300. Deze zat vol en er was ook minder beenruimte. Toch heb ik enkele uren goed kunnen slapen! Ondertussen hebben we al een paar mede "Djoser reizigers" ontdekt. Rond 23u plaatselijke tijd zijn we geland. Tijdsverschil België - Adelaide is 8 uren dus voor ons was het al 2/12 7u.

Geplaatst door Jan Van Acker 18:43 Gearchiveerd in Australië Tagged adelaide Reacties (0)

Vooraf

Wat we nu al weten : 17 deelnemers = 7 mannen, 10 vrouwen, 3 koppels.
De vliegtuigreis : vertrek op 1/12/2016
Amsterdam - Dubai 14:30 - 00:15
Dubai - Adelaide 02:00 - 20:50
Ik durf niet te tellen hoeveel ellendige uren dat zijn.

_1140976__2_.jpg

Robbe in actie (Gisteren 05/11/2016 Wiegstraat Antwerpen)

Medereizigers:

Arjan Knoop
Willem Salakorij
Wim Dam, Els Schumacher
Michiel Van De Wiel
Trade Smedes
Maria Roovers
Rob Van Wijngaarden
Ruud Ruiterman, Ina Steijger
Erwin Van Vliet
Sander Tijdink
Nathalie Nobel
Wil Van Thiel
Yvonne Smit

Geplaatst door Jan Van Acker 8:13 Gearchiveerd in België Reacties (2)

(Berichten 26 - 29 uit 29) « Pagina 1 2 3 4 5 [6]